HAR DU NÅGOT ATT FIRA?

Födelsedag, möhippa, svensexa eller bara en stund tillsammans med vännerna. En ridtur tillsammans med paus för korvgrillning, picnic eller en fika är ett bra alternativ till det traditionella firandet. Barnkalas!!! Kan man bjuda på ett roligare kalas än ett kalas till häst? Föräldrarna följer med och leder barnen på en lång skogspromenad mellan träden och utefter bäcken.

Ge bort en upplevelse!

Samtliga läger kan arrangeras som dagläger eller vi kan hjälpa till att ordna med övernattning. Flera olika övernattningsalternativ och prisnivåer finns inom närområdet och på gården

Ring Britt på tfn. 018 - 33 71 20 för överenskommelse om pris

och arrangemang.
 

 

 

 

Ungdomsläger

Vi ordnar minst två ungdomsläger per sommar. På ungdomslägren finns två ledare med dygnet runt. Ridningen planeras på samma sätt som på de andra lägren. Första dagen introduktion på c:a två timmars ridning och dag 2, 3 och 4 heldagsutflykter, sista dagen lite kortare, så att alla hinner hem innan natten. Varje dag ges tid till pyssel med hästarna och teori.

 

På kvällarna har ungdomarna möjlighet att pyssla med hästarna och den som vill kan få lära sig lite om massage, hovvård och longering. Vi brukar också leda omkring varandra barbacka, för att få känna på hur det känns.

 

Pris:  från 2 400 kr

Helpension går att ordna 

  

 

Femdagarsläger

Passar t ex utmärkt till familjen när medlemmarna har olika mycket hästvana. Kommer du ensam hittar vi en lämplig grupp för dig! Vi brukar ha minst två ungdomsläger per sommar, men för dig som är vuxen och söker avkoppling rekommenderar vi ett vuxenläger!

Dag ett:
Deltagarna anländer måndag vid 12-tiden. Vi diskuterar veckans uppläggningoch delar ut hästar. Vi har drygt 20 godmodiga och glada hästar. Vi garanterar att det finns en häst som passar just dig!
Första dagen rider vi 2 timmar. Kanske provar vi de olika gångarterna på bana. Du får dessutom lära dig mer om islandshästens historia, de olika gångarterna samt grundläggande ridlära.

Dag två till fyra:
Vi umgås med hästarna och gör ridturer på ca. 4,5 timme. En av dagarna något längre. Vid varm väderlek kan vi ta ett dopp i Vendelsjön. 
Eller varför inte en tur till Örbyhus slott? Vi gör långturer genom skog och över ängar, vi prövar på ridning i kuperad terräng och vi lär oss växla mellan gångarterna. Raster för lunch och picknick

Dag fem:
Ridutflykt på 2 tim samt avslutning.

Tid: Måndag-Fredag
Grupper: 5-8 personer är lämpligt
Pris: 2 850 SEK

olika alternativ finns för helpension

 

Tvådagarsläger

Två heldagsutflykter till häst. Själva utflykterna varar 4,5 timme (tillkommer tid före och efter turen för sadling, pyssel och teori).

Det finns många alternativa vägar för heldagsturer och det är inga problem att göra dagarna omväxlande, även om man ridit hos oss i flera år.

Vi äter lunch på olika ställen. Ibland äter vi på Bergby Gård och ibland vid Örbyhus slotts golfbanerestaurang. Ofta kommer en cateringfirma med maten och möter upp på någon rastplats i skogen.

Frukost och kvällsmat får man ordna själv i torpet eller om man så vill på restaurang i närheten.

Under dagarna får ni prova de olika gångarterna och du får den hjälp du vill ha, för att få din häst att göra sitt bästa för dig. Jag, Britt, är mycket intresserad av historia och berättar gärna om islandshästens historia och även om traktens historia.

 

Pris: 1 750 SEK