HAR DU NÅGOT ATT FIRA?

Födelsedag, möhippa, svensexa eller bara en stund tillsammans med vännerna. En ridtur tillsammans med paus för korvgrillning, picnic eller en fika är ett bra alternativ till det traditionella firandet. Barnkalas!!! Kan man bjuda på ett roligare kalas än ett kalas till häst? Föräldrarna följer med och leder barnen på en lång skogspromenad mellan träden och utefter bäcken.

Ge bort en upplevelse!

Om Britt

Under min uppväxt fanns det alltid hästar i min omedelbara närhet. Under perioder vistades jag hos mina morföräldrar, och de hade häst. Min styvfar arbetade med hästar i hela sitt yrkesverksamma liv och var anställd i stora stallar med ibland över 60 hästar. Jag har svårt att tänka mig ett liv utan hästar. Under studietiden i Uppsala och Stockholm var det inte så mycket hästar och det kändes tomt!

Jag utbildade mig till Socionom och har arbetat som kurator och socialarbetare i olika sammanhang (socialbyrå, kriminalvård, behandlingshem).

När barnen kom, tyckte jag att det skulle vara synd om de inte fick ha hästar och andra djur i sin närhet. Vi flyttade ut på landet! Med tiden blev familjen större. Jag har sex barn. Med åren blev det också fler och fler hästar. På gården har det tidigare funnits djur av alla de slag. Det har också sålts honung, plantor och grönsaker

Sedan 33 år tillbaka har jag turridning i Vendel. Det första året var det inte alltid bara islandshästar med på turerna. Ganska snart bestämde jag mig dock för att bara ha islandshästar. Och så har det fortsatt, med ett par undantag. Vi hade en tid ett fint litet travsto, som töltade fantastiskt!

Under de här åren har jag periodvis arbetat som kurator och socialsekreterare också, framför allt under vinterhalvåret.

Barnen har vuxit upp och flyttat hemifrån och nu bor jag själv. De har deltagit på turer och på barn- och ungdomslägren. När de blivit äldre som hjälpledare och kockar. Det känns bra, då man kan ha familjemedlemmarna med i sitt arbete. Ett sådant här arbete tar mycket av ens tid och då krävs det nästan att barnen åtminstone periodvis är med och tycker att livsstilen ger dem något i utbyte.

Min näst äldsta dotter Linda, som har gått Konstfack, kommer att ha kurser i teckning och målning på ett par "specialridläger" nu i sommar, där man växlar mellan ridning och målning